Jeesuksen Opetuslapset ry.
Pori


Tehkää parannus ja uskokaa Evankeliumia

Tuli ensimmäinen Helluntai. Pyhä Henki vuodatettiin taivaasta. Jeesuksen lupausten mukaisesti. Jeesus sanoi opetuslapsilleen, ennen lähtöään:
"Te, ette nyt kaikkea opettamaani ymmärrä, ettekä muista. Mutta kun Pyhä Henki tulee teihin. Hän opettaa teille puhumani, muistuttaa niistä ja te ymmärrätte!" (ei sanatarkka)
Helluntai tuli ja täyttyivät Pyhällä Hengellä, eivätkä vaan täyttyneet. Vaan heidät KASTETTIIN PYHÄLLÄ HENKELLÄ! Pietari astui esiin ja piti Saarnan julistaen EVANKELIUMIA! Vaikka Uutta testamenttia ei ollut! Pietari saarnaa Jeesuksesta, Vapahtajasta, Messiaasta! Tekee tuon Vanhan Testamentin PROFEETTOJEN ENNUSTUKSIEN KAUTTA. Pietari oli kastettu Pyhällä Hengellä! Nyt hän oli saanut LAHJAN! Avasi suunsa ja syntyi vakuuttava ja totuudellinen saarna ja hän sanoo:
Te TAPOITTE HÄNET!
Melkoinen syytös! Mutta tosi! PIETARIA EI KIVITETTY! Vaan saarnan jälkeen tuli 3000 ihmistä uskoon Uudestisyntyi! Alkoi kastejuhlat! Tuolla väki määrällä voi olettaa, että ne kestivät pitkään! Ei mitään merkitystä! Kaikki halukkaat piti kastaa heti! Voimaa oli ja lisää tuli. Omista voimista ei ollut kyse! Niitä ei tarvittu! KUNNIA JUMALALLE!

Sitten alkoi tapahtua meistä merkillisiä ja hyvin yksinkertaisia asioita!
Raamattu kertoo:
He myivät omaisuuksiaan maatilojaan. KUKAAN EI OMISTANUT MITÄÄN! KAIKKI OLI YHTEISTÄ! HE RUKOILIVAT YHDESSÄ! OLI YKSI HENKI; JOKAI SITOI JA YHDISTI HEIDÄT TOISIINSA! OLTIIN ASIOISTA SAMAA MIELTÄ. ALISTUIVAT APOSTELIEN OPETUSTEN ALLE! Jeesus opetti kansaa opetuslastensa kautta! RAAMATTU jatkaa. Jumala Siunasi heitä!
Miksi? Tuon porukan piti tehdä jotain hyvin Jumalan Tahdon mukaista. Koska HÄN SIUNASI HEITÄ! ALKUSEURAKUNNASSA EI OLLUT YHTÄÄN PUUTTEENALAISTA. He söivät ruokansa nöyrinä ja kiittelivät Jumalaa. Ja uudesti syntyneiden porukka sen kuin kasvoi. Jumalan Voiman vaikutuksesta tapahtui suuria ihmeitä Apostolien kätten kautta! En pääse tästä mihinkään! Tämän täytyy olla liian YKSINKERTAISTA! Liian vaikeaa se ei voi olla, kun mitään ei tarvitse tutkia. Lukea vain, mitä tehtiin ja mitä tapahtui! Ja syytkin selviävät LIIAN HELPOSTI! Vaikka olen vuosien saatossa palannut noihin tapahtumiin aina uudelleen ja uudelleen ....Valvonut....ja miettinyt... Pyytänyt Herralta, että jos vision nuo muutamat sivut Apostelien tekojen alkulehdiltä väärin:"KIELLÄ! ESTÄ! PYYHI POIS NÄMÄ VISIOT PÄÄSTÄNI!"
Luen ja luen ja olen lukenut ja tarkistanut! En niitä sanatarkasi muista. Mutta VISIOT NOISTA TAPAHTUMISTA eivät muutu! Enkä ole milloinkaan niistä, niin irti päässyt, etteivät ne aika ajoin palaisi mieleeni!
Ja Aina sama juttu. LIIAN YKSINKERTAISTA! Olen puhunut ja saarnannut tästä, aina kun sellaisia aikoja Herran Taholta annettiin! Niihin ei yhtynyt kukaan. Eräs pappi jopa väitti, ettei noilla lehdillä ole pelko sanaa. NO NIIN...Jos ei niistä nyt löydetä pelko sanaa? Tuskin niistä sitten löydetään muutakaan. Kirjoitukseni ovat epäonnistuneet! Niin ovat!
Poikani sanoi:
" Käytät liikaa isoja kirjaimia....lauseet eivät ole lauseita" ...sanavarastoni on pienentynyt...syntyy monotoonista luettavaa...inhoan sitä....Ne eivät näytä nyt palautuvan! Eivät jääneet rannoille....oli pitkä ajanjakso, kun kirjoitin....oli sanoja...kirjoitettiin...sama asia pariin kolmeen kertaan vähintään....tuhat pois....lauseita tiivistettiin.....saman sanan käyttöä vältettiin, kun Suomen kieli antaa mahdollisuuden ilmaista samaa tarkoittava asia hyvinkin monella eri sanalla!

Mitä tapahtui? Muijat ...pistettiin juoksentelemaan ympäri kylää ja kailottamaan:
PIETARI SAARNAA! ...SUURI SAARNAMIES ON TULLUT: PIETARI!... Ihmeiden tekijät Pietari ja johannes...Jotain mainos lappuja pensaisiin...Tulkaa katomaan ihmeitä... EI! JA VIELÄ KERRAN EI! Ei sinne päinkään!

Löytyy merkilliset sanat: ..."ja jokaiselle sielulle tuli PELKO"...tuli pelko...Mistäs tuo tuli? Mitäs pelättävää heillä oli? KIITOSTA JA YLISTYSTÄ NÄHDYSTÄ! HENGEN LÄSNÄ OLOSTA! TÄTÄ TAPAHTUI VARMASTI! NOISSA PYHÄN HENGEN VIRROISSA NOITA EI TARVITSE YHDENKÄÄN TEHDÄ VÄKISIN! IHMETELLÄ SOPII, ELLEI SIELLÄ YLISTETTY JA KIITETTY! ELLEI ANNETTU SANOIN KUNNIAA JUMALALLE KAIKELLA SANAVARASTOLLA; MITÄ KELLÄKIN OLI! JOS JOLTAIN SANAT LOPPUIVAT? PYHÄ HENKI ANTOI LISÄÄ! RATKAISEVAA EI OLLUT SANOJEN MÄÄRÄLLÄ! RATKAISEVAA oli se että, ne lähtivät sydämestä! Pyhä HENKI aikaansaa sen, että siihen yhtyy ihmisen koko olemus! Tunteet, liha, sydän, sielu, henki. KAIKKI SULOISESSA SOPUSOINNUSSA! Ja JUMALA SIUNAA HEITÄ, JOTKA TEKIVÄT TOIMENSA, RUOKAILUA MYÖDEN YKSINKERTAISUUDELLA; JA AIVAN VARMASTI PYHÄLLÄ ARKUUDELLA!

Ystävä, jos sinusta PELKO sana on liian raju ilmaisu. Jos ymmärrät Pelolla jotain hyvin hysteeristä tilaa, jota pitäisi paeta suojaan. VOIT YMMÄRTÄÄ! HYVIN MONI YMMÄRTÄÄ MONIA SANOJA VAIN YHDELLÄ AINOALLA TAVALLA! Et ole poikkeus. Siis tähän kohtaan pelko sanan kohdalle laitetaan sinua varten sanat PYHÄ ARKUUS! Jos Jumala suo, palaan PELKO SANAAN; SEN HENGELLISESSÄ MERKITYKSESSÄ JOSSAIN YHTEYDESSÄ!

Kun yht´äkkiä alkaa tapahtua pienellä ajalla tuollaisia asioita! JA PYHÄ HENKI, HERRAN LÄHETTILÄÄNÄ PAIKALLA NOIN VALTAVALLA VOIMALLA! SYNTYY AIVAN VARMASTI PELKO!!!! JUMALAN PELKO! Me pelkäämme usein Jumalaa eri uskon elämämme vaiheessa VÄÄRÄLLÄ TAVALLA! KUN ANNAMME ITSESTÄMME KAIKKI OIKEUDET JEESUKSELLE JA JUMALALLE! JOS JUMALAN PELKO olisi alkuseurakunnassa saanut aikaan kauhun, jonka kyllä pelko aikaan saa. Eihän noissa kinkereissä kukaan olisi voinut olla? Siellä oli melko hyvä olla! Olisin hyvin mielelläni tahtonut olla noissa juhlissa mukana, joita ei järjestänyt ainutkaan ihminen! Joskus olen tuon tyyppisissä juhlissa saanut olla... Kiitos ja Kunnia Jumalalle! Niistä juhlista.....Niissä pöydän kattaa HERRA pyhän Henkensä kautta!

Suurella vaivalla ja työllä saadut talot, tilat ja kartanot! Irtainta omaisuutta, joka käyttöön! Porukka sekoo...Ei kun kaikki myyntiin ja rahat yhteiseen käyttöön! Sen aikaiset huusholli tavarat, oljylämput, öljyt ruuan laittoa varten. Toiset öljyt ja rasvat ihon suojaksi.
Huomataan, että, joku yrittää viimeisillä öljyn pisaroilla voidella itseään tuulelta, helteeltä ja kuivuudelta. Ettei iho kuivu, ala kesiä ja halkeilla... "Hei, ota tosta mun purkista rasvaa."
"No. enhän minä nyt siitä. Sehän on sinun."
"Ei ole! Siitä vaan levittelet! Ei ne mun ole. Ne kuuluu meille kaikille!"
"Mutta, jos sinunkin öljys ja voitees loppuu...?"
" Jos loppuu, niin sitten loppuu. Loppuu sitten kaikilta...Niin kauan voidellaan ja rasvaillaan, kun jollakin on...Jos jokin loppuu, niin se loppuu sitten koko remmiltä!"
Kaikkia vaan lyödään surutta tasan! Ei pelätä. Että jos nyt liikaa jaan, niin millä tässä itse ja perheeni pärjää! Mitä sillä on väliä! Siitä vaan! Väki lisääntyy. Ja taloja myydään. Ruokaa ja tarpeita tulee mukana! Ei lopu..Ketju kulkee!
Ei sovi meidän kulttuuriin...ei kirveelläkään...Sota- aikana ja 30 luvun pula aikana se vaan sopi suomalaiseenkin kulttuuriin. Tiettyjä tahoja lukuunottamatta. Epäsosiaaliset köyhät ja kurjat...lapsilaumojensa kanssa olivat ihmeellisen sosiaalïnen yhteisö. Tänäkin päivänä sivistyneenpän kansan osan keksimä sana epäsosiaalinen. Merkitsee: Erittäin sosiaalinen. Joidenkin itsetunto vaatii luokka erot! MYÖS HENGELLISESSÄ ELÄMÄSSÄ!
HUUTAKAA NYT KIRKOISSANNE HERÄTYSTÄ NIIN PALJON KUIN JAKSATTE! MUTTA ÄLKÄÄ IHMDEESSÄ LUOPUKO OMASTANNE! JOS SUOMESSA ON 700 tuhatta köyhää, lienee enemmänkin. Mitä se ketään liikuttaa!
"KÖYHÄT TEILLÄ ON AINA KESKUUDESSANNE!"
Sanoo Jeesus! Te ymmärrätte: ei auttamallakaan lopu! VÄÄRIN! TÄYSIN VÄÄRIN YMMÄRRETTY! "MINKÄ TE TEETTE SUOMEN KÖYSIRAJAN ALAPUOLELLA OLEVILLE LEIPÄJONOSSA SEISOVILLE AVUTTOMILLE!" SEN TE TEETTE MINULLE:" SANOO JEESUS! Jos ei ne kristallikruunut ala vaihtua noileesti halvempiin valoihin. Jos nahkakalustot eivät saa kyytiä. Lavasängyt riittää lepoon! kangaspäällysteiset istuimet täytyy rittää istuimiksi! Mahonkiset kirja hyllyt pois heti! Mitä niillä teette? MITÄ? Vastaan: Ne ovat täynnä kirjallisuutta ja kippoja ja koristeita, joita ette tarvitse! Kun niistä pyyhkelette pölyjä! Paljonko SAATANA varastaa aikaasi? Kerro! Ellet tiedä, katso kellostas paljonko menee tommosten huushollien siivouksiin aikaa? Paljonko kalusteittesi suoja ja kiilto öljytyksiin? Katso kellostas! Menikö enemmän kuin tunti?...taisi mennä...Saatana vei!...ei riitä...saatanallisten äänitteiden huolto, järjestys, uusien hankinta,...ja kun pitäs niitä kuunnellakin, no pistä Krammaris pyöriin! Sieltä tulee fiilis...jaksat karvalakamattios ja ryijyski imuroitteen... Hengellistä musiikkia?...tottakai...mää arvasin...ainakin tuotteen kannessa niin lukee.... Ja sitten täytyy vissiin vaihtaa musiikkia...taulujen siivous pölyistä....Seinältäsi löytyy valokuva...jonkun tekemästä taulusta, joka esittää Jeesusta...orjan tappura kruunu päässä... muutama veri juova otsalla kertoo, että kyllä se on Jeesus, ennen ristiin naulitsemistaan. Siloposkinen. Kiiltävä parta ja hiukset! Siistit kasvot. Maalari on onnistunut myös silmien suhteen...Uskon...ainakin luulen ...että tämän tyyppinen teos seinältäsi lötyy....Se on kiiltokuva Jeesus.
JESAJA KIRJOITTAA:
NIIN HAKATTU! NIIN RUNNELTU! NIIN RUOSKITTU JA PIESTY! ETTEI ENÄÄN EDES IHMISEN MUOTOINEN! Näin maalaa Jesaja; Jeesuksen tuona hetkenä....Taiteilija, joka sinun Jeesuksesi on maalannut! On EPÄONNISTUNUT TÄYSIN! SIITÄ HETKESTÄ JEESUSTA EI PYSTY MAALAAMAAN YKSIKÄÄN TAITEILIJA KUVAA! AITOA! JESAJA PYSTYY: JA TEKEE SEN SANOIN!

Kansa kysyi Pietarilta:"Mitä meidän pitää tehdä, että...? Pietari vastaa:"Tehkää parannus ja uskokaa EVANKELIUMI!"

Lyhyt saarna. Jos sanot, että uskot evankeliumin. On sinulla melkoinen urakka edessäsi! Ja kaiken lisäksi kiire. Suoriutua urakastasi! Paljon oli vaivaa hankkia kaikki. Ihan helposti Ei tapahdu purkukaan, kuitenkin tänä päivänä melko nopeasti ja vaivatta. Puhelin. SUURI MUUTTOAUTO pihaan. sieltä tulee miehet mukana! Alappahan pakata! Paljon joutuu kantamaan roskiin, kun on sellaista tavaraa, joita ei saa laittaa levitykseen. Vaan on tuhottava! Melkoisia määriä kirjoja, lehtiä, äänitteitä Täytyy tuhota! Ei saa myydä! Ei edes antaa ilman kellekään! Gospel: sanakirjan mukaan tarkoittaa evankeliumi. Sanat revitty osin Raamatusta. Sävellys Saatanan hengen inspiroimaa! Mitä yhteistä on SAATANALLA ja JUMALALLA? Raamatun mukaan ei mitään!
Kukas tämmösen sopan sitten keitti? Jumala ei tee hiuskarvan vertaa kompromisseja Saatanan kanssa! Ei anna tehdä meidänkään! Ei Rakastava Jeesuskaan hyväksy seuraajiltaan tätä! Siis sanoituksista riippumatta, Gospel on SAATANASTA. Lapsesi kuuntelevat tätä ja rokkia, vielä voimakkaampi Saatanan tuotos. Et puuttu asiaan! Huomaan. Ne on sinun kakaroitas ne! Sinä heitä kasvatat ja huolehdit! Ja kerran vastaat teoistasi ja tekemättä jättämisistäsi! Kakaroilles suklaavanukasta. Ja SAATANAN PALVOJIEN omiistuksessa olevien monikansallisten yritysten muroja ja maroja...Kun niille nyt ei kelpaa muu... Muutamissa sadoissa perheissä, kakarat huutaa sapuskaa nekin mokomat. Saavat nyrkkiinsä leivän kannikan ja maitoo. ...Kaurapuuroo...Kun on ollut voitettava häpeä. Ja hettu ryyniä jostakin järjestöjen jonoista. Maistu nyt sitte kakaroille tai ei....Kyllä mais- tuu, kun on nälkä. Muistan ihan omasta lapsuudestani sodan jälkeisen ajan mummoni hoivissa. Höystösoppaa, silakan suolavettä ja uuniperunoita. Jos ei ollut silakoita, niin sekoitettiin veteen suolaa ja sipulia. Siinä oli soosi. Jos joku ei tiedä, mitä on höystösoppa: se on eläimen rasvaihroista tehtyä perunasoppaa. Kestää kuumana pitkään....sitä sitten suuhun ja kuorittua maitoa päälle. Tapahtuu, niin että se ihra napsahtaa kitalakeen kun steariini. Ja haisee mokoma pahalle.

Tässä maassa on maattu permannoilla ja oljilla. Asuttu talvipakkasilla kylmissä kopperoissa. Kakarat sikin sokin seisin ja koko porukka nälissään! Ei ole siis kulttuuri kysymys tämäkään. Mummoni kertoili noista ajoista. Oli elänyt nuo ajat. Eivät näin ollen voi olla vanhoja.
Kyllä meidän pitää olla tota samaa kansaa. Niissä täytyy olla kulttuurien, moraalien ja uskonnon juuret. Ne juuret nyt vain jäi sinne. Ostettiin Amerikoista uusia taimenia. Hyvin näky itävän.

Tähän tuli nyt sellaisia osia, että joitakin voi hymyilyttää, ehkä naurattaakin... Tosiassa tälle pitäisi itkeä! Tämä ei olut missään vaiheessa Hengellistä viihdettä! Vaan, aivan totta. Tämä on teatteri, joka on pyörinyt ties kuinka kauan. Siihen on tapatu- nut muutoksia. Pyrin luhyesti kuvaamaan sitä näytöstä, joka nyt pyörii TEATTERISSA; MAASSA, joka on saanut nimekseen SUOMI! Näyttelijät löytävät tästä itsensä! Koska tämä on täysin realistinen ja totuuteen perustuva näytelmä. Ilman Fiktioita! Ilman mielikuvitusta! Ilman näytelmään kuuluvia tehtyjä jännitteitä tai värityksiä. Jos niitä teatteri osuuksissa löytyy? En ole niitä keksinyt. Ja sitten näyttelijöille muutama kysymys?

Kenelle te näyttelette? Missä on katsomo ja katsojat? Keitä? Kuka tähän näytelmään on kirjoittanut käsikirjoituksen? Kuka säveltänyt ja sovittanut taustamusiikin? Kuka on tehnyt lavasteet? Miltä pohjalta tämä näytelmä on dramatisoitu? Kuka valitsi näyttelijät? Kuka on ohjaaja? Kuka teatterin taiteellinen johtaja?
Ja sitten vastauksia, olkaa hyvä! Minulle ei tarvitse vastata. Tiedän jokaiseen tekemääni kysymykseen TOTUUDELLISET, OIKEAT VASTAUKSET! JOHTUNEE, SIITÄ ETTÄ OLEN TÄMÄN NÄYTELMÄN NIIN MONEEN KERTAAN NÄHNYT! Ja olen entinen näytelmäkirjailija!

JA SITTEN TAKAISIN ALKUUN! LEIKIT ON LOPPU! SUOMESSAKIN! JEESUS SAARNAA MEILLE JOKAISELLE, JOITA EI JO POLTETTU, JOTKA JO EIVÄT LENTÄNEET LUOPION TILAAN NIIHINKIN ON OVET AUKI SELKOSEN SELALLÄÄN! NÄITÄ OVIA VÄLTTÄÄKSESI KUULE JEESUKSEN SANAT:
TEHKÄÄ PARANNUS JA USKOKAA EVANKELIUMI! JA LISÄÄ; ELLETTE HETI SIIRRY JEESUKSEN OPETUKSEN ALLE JA KOULUTUKSEEN IHMISOPPIEN ALTA: USKONNE MENEE?! JUMALA SANOO: KURITUS SUOMEN OSALTA ALKAA PÄÄTTYÄ! ROOM! 12:1,2. Tärkeimmät, kuin koskaan ennen. Ei vain lukea, vaan noudattaa. Kuuluu Evankeliumiin. Joka uskoo: USKON ON MUUTUTTAVA TEOIKSI! USKO ILMAN TEKOJA ON KUOLLUT! ELLEMME PÄÄSE ALKUSEURAKUNNAN KALTAISEEN JUMALAN VOIMAN VAIKUTUKSEN ALLE? ON TULOSSA ILMESTYSKIRJAN MUKAAN SELLAISTA TAVARAA MYÖS SUOMEEN! ETTÄ ILMAN TÄTÄ VOIMAA VOIMMEKIN SITTEN SANOA AIVAN VARMASTI TOISILLEMME HYVÄSTI JA HYVÄÄ YÖTÄ! OHJEET ANTAA JEESUS ALKUVALMISTELUT VOITTE TEHDÄ ALKUSEURAKUNNAN TAPAAN! KERRAN MEIDÄT JOKAINEN RIISUTAAN! ELLET NÄIHIN USKO? Älä vaan sitten käytä itsestäsi nimitystä uskovainen tai kristitty! VAAN JOS VÄITÄT ettei nämä kuulu sinulle! Eikä meille tänä aikana?! SINÄ OLET TÄYSI PELLE!

KUNNIA JUMALALLE! Ei minulle!
05.02.1998 kirjoituspäivä.
Takaisin Pääsivulle