Jeesuksen Opetuslapset ry.
Pori


Kyntö työt alkavat!

Luterilaiseen kirkkoon kuuluvat, ovat kaikki kristittyjä? Olisikin niin! Joitain luterilaisen kirkon harrastuksia esiin. Muistin virkistämiseksi.

Sukunimi asia. Luterilainen kirkko , valtiollisena kirkkona vahvasti mukana. Vaikka asia kuuluikin eduskunnan päätettäviin asoihin. Menihän siinä jokunen vuosi ja mahdoton määrä medioiden aikaa ja palstatilaa. Saatiinhan siitä sitten loppujen lopuksi sellainen soppa aikaiseksi, että itselleni vieläkin aivan tuntematon lopputulos. En jaksanut seurata oli vissiin tärkeempää tekemistä?

Sitten muutama vuosi kului siinä, kun piti toi virsikirjakin sekottaa. En tiedä mitä hyötyä siitä oli? Laatijat kuitenkin tappeli ja vatvoi asiaa vuosi tolkulla kovalla palkalla tietenkin. Joku keksi huitasta sinne joukkoon muutaman uudenkin virren , että varmaan menee aikaa. Meinaan, kun sitä alettiin opetella.

Harjoittelun nimi oli virsimaratooni. Se oli sellainen nonstop tyylinen juttu, että mukaan pääsi koska tahtoi, samoin poistua. Vuorokauden ajoilla ei merkitystä. Kyseinen paradoksiteatteri pyöri vuorokaudet ympäriinsä. Poikkesin tota touhua katsomassa. Säälin. Anteeksi, väärä sana... Minä itkin noiden vanhusten puolesta, joilla varmasti oli omat mielivirtensä. Ja vaikka dementia paljon olisikin vaikuttanut. Nuo lempivirsien numerot he muistivat. Ja nyt kaikki sekaisin. Muistan tuon asian omasta mummostani, joka oli multain päällä hyvin vanhaksi. Ja hän oli todellinen kristitty!

Siinä meni monenlaista tunnetta pienessä ajassa, entisen katuratsun olemuksessa!!! No, rahaa ja aikaa paloi valtavasti! Kiistämätön tosiasia!
Kiertelin jossain välissä, tätä synnyinmaatani , toisenlaisessa merkityksessä, kuin nuorena. Tutustuin eräässä paikassa vähän toisenlaiseen pappiin. Olin tuolla seudulla hieman pidempään, kuin viikon. Tälle papille sattui kaksi tilaisuutta päällekkäin. Toiseen vaadittiin hänen oma läsnäolonsa. Toiseen tehtävään hän pyysi minua! Joku Raamattu tunti, tai jokin sellainen oli kyseessä. Kysyin papilta vähän ohjeita ja sanoin, etten nyt kyllä tunne näitä systeemejä. Mutta, kun en kieläytynyt. Oltiin seurakunta keskuksessa, että hurahti!

No, siitä nyt tuli, mikä tuli! Vaan, eipäs tullutkaan! Herra antoi Pyhän Hengen Voitelun. Ja kun olin vielä aivan poikki. Kun käytiin kyseisenä päivänä papin kanssa muutaman sadan kilometrin lenkki. Siitä taisikin tulla paikalla olevalle väelle, sittenkin Raamattunti! Tunnille annetusta teemasta poistuttiin heti! Mutta tässä paikassa näin ensikertaa, että luterilaisella kirkolla on Rakkauden ryhmiä. Asia kiinnosti ! Kun kerran Paavali sanoo Raamatussa, että Rakkaus on tärkein, niinpä sitä näissä ryhmissä sitten harjoiteltiin! Näitä tuli sitten reissujen varrella esiin. Oli meneillään: rakkauden harjoittelu buumi !

Yritin mennen tullen puhua heille Armolahjoista, Pyhän Hengen antamista lahjoista. Vaikka Paavalin kautta Jumala nämä on listannut. Niin... Paavalille kävi niin, että Jumala salli Saatanan enkelin miestä rusikoimaan. Paavali rukoili asiasta.

Ja tähän väliin: tästäkin asiasta ties mitä tulkintoja. Ei tarvitse mitään tulkintaa. Asia oli juuri niin kuin Paavali asian ilmaisi . Totta tänäkin päivänä !!! Kun Hengellisessä elämässä mennään riittävän pitkälle! Tietävät monet! Asiasta myös omakohtainen kokemus, kaiken aikaa.
Palataanpa takaisin alkamaani asiaan. Miksi tätä asiaa he eivät hyväksyneet?
Koska Jumala Vastaa Juuri tässä rukouksessa; "Minun Armossani on sinulle kylliksi ." No, eipähän tohon sitten korpievankelistalla paljon ollut puhuttavaa . Tutkippa tapaus ja tee johtopäätöksesi itse! Edellä kerrottu on aivan totta.

Sitten toi kaste asia on ollut koko ajan, niinkuin varalla, että jos ei mitään muuta merkittävää tapahdu niin riidellään siitä sitten,. Otan tämänkin, siitä huolimatta, että Hebrealaiskirjeen kirjoittajan mielestä: "kasteasiat ja kätten päälle panot ovat Uskon alkeita ."... Miksiköhän Jeesus meni Johanneksen kastettavaksi? Ennen kuin aloitti tehtävänsä ? Miksiköhän Jumala kuittasi tuon asian aivan nähtävällä ja voimakkaalla tavalla? Jos Jeesuksen aikuiskaste Jordanilla olisi ollut Jumalan Tahdon vastainen teko, ei kai Hän olisi poikansa tekoa , kaiken kansan edessä , noin voimakkaasti Siunannut! Koska tuossa hetkessä JEESUS SAI TEHTÄVÄÄNSÄ VAATIVAN VOITELUN !!! Eikö niin ? Raamattu opettaa meitä: " Ensin usko, sitten kaste..."
On kuulemma kääntäjälle sattunut virhe.
Tai ei oikein sitäkään...
Ne nyt on Raamattuun sattunut tulemaan tässä järjestyksessä.
Niinpä niin...

Kun saatanallinen feministiliike oli Suomessa päässyt niin pikälle tasa-arvo asiassaan, Että "ämmät" ajelee raitiovaunuja ja "äijät" hoitelee mukulat ja huushollihommat. Ja väsynyt vaimo pääsee eri tilaisuuksin illalla rentoutumaan. Perhe on pienin, mutta yhteiskunnalle tärkein tekijä. Kun perhe saadaan hajalle, murtuu mukana myös muu. Tämän Saatana varsin hyvin tiesi ! Se mikä oli jo aikaa toteutunut muualla. Täytyihän tämän toimia härmässäkin. No, mikä ettei! Mutta johan kumma, ettei luterilainen kirkko pysy perässä! Kun jo sukunimisotkunkin siunas. Naiset papiksi tasa-arvon nimissä. Puhukoon nyt Paavali mitä tykkää... Hän oli vanhapoika, eikä näin ollen naisten asoista mitään tiedä....

Siinä olikin pitkäksi aikaa rytinää! Naispappeus asia taidettiin jo kuumempana aikana tuoda julki sarjakuvakirjoissakin. Luterilaista kirkkoa ja Suomen mediota vietiin maitojunassa...
Merkillinen juttu. Vaikka sitä nyt on mielestäni vatvottu joka kantilta. Tämä aihe kantaa yhä!

Melkonen näytelmäkirjailija, muun ohessa, tämä langennut enkeli, Saatana joukkoineen on! Kun nyt täytyy naisten päästä piispan virkoihin. Ja ennen kuin tämä taistelu on viety loppuun Suomen eri Hiippakunnissa. Tämä Näytelmä jääkin sitten jo kesken.

Gospelin rokin, sen erimuodoissa, iskelmätähtien kirkkokonsertit. Siirtyvät kiltisti taka vasemmalle: Vaikka ilmaisevatkin tilaisuutensa hengellisiksi. Kylmästi ISOA HOOTA Käyttäen!

JEESUS nimikin otsakkeissa. Sisällössä aina. Saatana oli Taivaassa kaiken musiikin ja kaikkien soittimien taitaja. Kertoo Raamattu! Eikä puhu kyllä turhia tässäkään asiassa! Vuosikymmenen alussa ehtivät vielä rustata Raamatusta, kaunokirjalisen romaanin ! Tämäkin luterilaisen kirkon kautta Suomessa. Että asia nyt varmasti saadaan myös Suomessa loppuun vietyä!

Tiedän varsin hyvin, että Herra on soluttanut Luterilaisen kirkon sisälle pappeja ja monia muitakin työntekijöitä. Olen heitä ympäri Suomen tavannut. Jopa lestadioisalueilla heitä luterilaisen kirkon piirissä on. Ottavat vastaan Herätyksiä. Nokialla, useita vuosia kestänyt Herätys alkoi luterilaisen papin vastaanottamana! Ja onkin kestänyt pitkään! Paineista huolimatta ! Kyseinen pappi on kirjoittanut kirjasen siitä, miten kaikki tapahtui ! Kiitos ja Kunnia Jumalalle ! Ei sidottu aikaan! Ei olosuhteisiin ! Kun oikeat ihmiset nostetaan HERÄTYSTÄ valvomaan ! Tapahtuu sellainen ihme !

Joka hämmästyttää asian tietävätkin ! No, ainakin minua tuo hämmästyttää ! Varmaankin siksi, etten ole päässyt paikanpäälle ! Suomen Hengellinen historia, jota Herra luettavakseni heitteli . Tuntee kyllä toinen toistaan ihmeellisimpiä HERÄTYKSIÄ ! Ettei nyt kukaan väärin ymmärrä. On minulla niin paljon tietoa Nokialla palavasta Herätyksestä, että kyllä se on aivan aitoa. Ei mitään muuta Kun Kiitellään Jumalaa ja Jeesusta mennen tullen, tästäkin Herätyksestä! ANTAA PALAA!!! Vastaanottaja pappi pistettiin niin pienelle paikalle. Ja monta juttua. Hyvin hän on saanut näkynsä menemään perille. Myöhemmin Herätykseen mukaan tulleille ! Herätyksellä ei ole ensinnäkään, vieläkään NIMEÄ! Tuli tossa huilaustauolla sellanen olo, en ole varma OLIKO SE KIRJANEN? En sitä nyt kyllä pois ota. Tapauksen kyllä muistan. Kun kuulin , että Nokialla on alkanut HERÄTYS!
Ja Nokia on minulle hyvin monella tavalla tuttu ja pitää sisällään asioita, että kysyin Herralta:
"Mikä on Nokialla oleva Herätys ?"
Jälleen kysyin Herralta:
"Mikä on todellinen tilanne?"
Tähän sain vastauksen heti! Lyhyesti sanottuna:
"Puhtaana pysynyt !"
Se siitä!

Lipponen vertasi itseään Moosekseen. Jumalan suureen mieheen.
Laukoi oppositiolle:
Mitä te jeesustelette?
Tämä on Suomen pääministeri. Uosukainen haukkui kaikki mahdolliset politiikot kirjassaan. Ja huitas kevennykseksi, vesipatja seikkailunsa! Hän on Suomen Rouva Puhemies. Tämä!

Mauno Koivisto fundeerasi pari kautta Presidettinä! Nyt eläkkeellä hän väsäilee kirjoja, mitä pitäisi tehdä nyt! Kun hänen pitäisi nyt fundeerata, mitä olisi pitänyt tehdä silloin kun hän fundeerasi! Sellanen tapaus!

Joku kansanedustaja imetti lastaan ja vaihtoi vaippoja! Maailman luonnollisin asia
! Eduskunta reakoi välittömästi, kun nyt sitten itse kukakin siellä ehti piipahtaa!
Eduskunnan arvovalta kärsii! Mikä ihmeen arvovalta? Lipposen puheet, alkoivat poikia...
Raamattua pilkkaavia vitsejä ties kuinka paljon! Missä oli paheksunta?
Pari kolme kansanedustajaa jotain mutisi...Vaiennettiin!
Lipposen Jumalan Sanan pilkasta...Uosukaisen seikkailuista eduskunnan arvovalta ei siis kärsinyt?
Olis se nyt kyllä erilaisen jutun siitä aikaansaanut. Mutta, kun Virolainen ja kumppanit ehtivät poistaa Suomen laista valtavan määrän lakeja! Jota tapahtumaa ennen! Lipponen olisi joutunut vastaamaan sanoistaan raastuvassa. Ja olisi poistunut välittömästi julkisuudesta.
Kirjailija Hannu Salama ja muusikko Acre Kari ! Esimerkiksi joutuivat oikeuteen, tästä asiasta!

Jos eduskunnassa istuskelevat ihmiset ovat käyneet koulua niin paljon kuin kerrotaan: Ja jos lopputulos on se kuin näkyy ? Minä huonosti kansakoulun käynyt vanha katujätkä, tentin muutamassa viikossa tohtorin hatun nuppiini !
"Kun laittomuus saa vallan, kylmenee useimpien rakkaus." Lukee Raamatussa.

Arkkipiispa Wikström: Mies ei tiedä Raamatusta yhtään mitään! En ole kuullut miehen suusta ainuttakaan Hengellistä sanaa. Olkoon nyt sauvoja vaikka kummatkin kädet täynnä! Kauhtanaa, viittaa ja killuttimia! EI MITÄÄN MERKITYSTÄ! Vei johtamansa lauman niin lepikkoon, että metsä rysky! En tiedä miten osaavat pois? Ainoa huomion arvoinen uutinen oli tästä henkilöstä se, että hän jää eläkkeelle! Puhukaa, mitä tykkäätte! En tiedä, miten virkaansa pääsi? Mutta siitä olen aivan varma, että virka ei tullut taivaasta käsin!
Eikä hän myöskään päässyt virkaansa Raamatun tuntemuksellaan!!! Taivaasta annettu evankalistan virkakin vaatii niin paljon enemmän, mitä tämä mies tiesi!
Ettei voi puhua samana vuotenakaan. Niin suuri on tuo ero ! Ellei vieläkin suurempi!
Kiitos Herralle! Tiedän, mistä puhun !!!

Tässä nyt ihan murto osa asoista ! Mutta kynnetään nyt näitä peltoja, kun aurat annettiin !

Ellei Herra NYT PUI PUIMATANNERTAAN SUOMESSA ! NIIN KOSKA SITTEN ???

Kirjoitettu:Tammikuussa 1998


Takaisin pääsivulle